13 Aralık 2012 Perşembe

Bitkisel Diyabet Ürünleri

Diyabet hastalığı pankreasın yeterli düzeyde insülin üretmemesi veya üretilen insülini etkili bir şekilde kullanılamaması sonucu ortaya çıkar. Diyabet rahatsızlığı olan kişiler sebze, meyve, ağırlıklı bir diyet uygulamalıdırlar. Bunun yanı sıra diyabet rahatsızlığına iyi gelecek birçok doğal çare bulunmaktadır.
Dulavrat otu çayı insülin ve müsilaj bakımından zengindir. Bu sayede kan şekeri seviyesini düşürür. Dulavrat çayı ayrıca karaciğer hasarlarına iyi gelir ve kanı temizler. Çay diyabet, kanser, akne, saç dökülmesi, hepatit, karaciğer taşı ve bakteriyel enfeksiyon gibi rahatsızlıkların tedavisinde tavsiye edilir.
Panax ginseng stres, depresyon, anksiyete bozuklukları, mental ve fiziksel yorgunluk, yüksek tansiyon, kalp rahatsızlıkları ve 2. tür diyabet tedavisinde kullanılan doğal çaredir. Ginseng kökleri erkeklerde cinsel yetersizliğe ve kadınlarda da romatizma ve astıma iyi gelir.

Aloe vera tüm dünyada birçok hastalığı iyileştirici etkisi ile bilinmektedir. Yüksek kan şekerini düşüren aloe vera bağırsak rahatsızlıklarına, kan şekerine ve diyabet hastalığına iyi gelir. Ayrıca bitki birçok sindirim rahatsızlığının tedavisinde de kullanılmaktadır.
Soğan ve sarımsak da kan şekeri seviyesini düzenlemeye yardımcı olur. Antioksidan özelliği sayesinde sarımsak ve soğan diyabet hastalığı ile savaşmada oldukça etkili ve faydalıdır. Vücudun bağışıklık sistemini güçlendiren soğan ve sarımsak kardiyovasküler hastalıklara da iyi gelir.
Bunun yanı sıra C vitamini, magnezyum, çinko, tarçın, çemenotu çekirdekleri ve lutein de kan şekeri seviyesini düzenlemede oldukça etkilidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Etiketler